Rindert 406 - SPORT

Rindert 406 sport - stokmaat 1.65

Nederlands Kampioen Kootwijk Z1. Op en top bewezen sportvererver!

Rindert is een zeer luxe, rastypische hengst met veel behang.

Rindert is meerdere malen Nederlands Kampioen dressuur in Kootwijk geweest en Fries kampioen.

Rindert is trotse vader van vele sterhengsten/merries, waaronder meerdere nakomelingen een kampioenstitel hebben behaald. Zijn sterpercentage ligt boven het gemiddelde, namelijk bijna 60%. Tijdens de Centrale Keuring 2012 liet Rindert van zich horen; Rindert was met drie dochters vertegenwoordigd op de belangrijkste merriekeuring van het jaar. Al deze dochters mochten strijden om het op één na hoogste te behalen predicaat op een keuring: (voorlopig) Kroonmerrie en dit predicaat werd behaald door alle drie merries: de luxe en sterk bewegende Kampioen 3-jarige merries en alg. res. Kampioen van de Fokdag van Ta it Bihald: Fardau fan de Fry-sted, alsmede door de subliem bewegende Afke fan Fjildsicht, als ook door de mooie en makkelijk bewegende Branda fan Roersmasate Een 100% score voor Rindert!

Rindert zijn nakomelingen presteren uitstekend in de sport, zowel onder het zadel als in het tuig. Ook in de ABFP-testen hebben de nakomelingen uitmuntend gepresteerd. Citaat trainingsrapport: “De Rindert nakomelingen beschikken over veel looplust en zijn goed bewerkbaar”. Rindert heeft al vele nakomelingen die het Sportpredicaat hebben behaald, hierdoor is Rindert op o.a. sportgebied de bestfokkende hengst! Ook bij zijn nakomelingen die een IBOP hebben gelopen scoort Rindert voortreffelijk; een gemiddelde score van bijna 76 punten. Rindert bezet hiermee de tweede plek op de ranglijst!

Rindert is definitief goedgekeurd op afstammelingen en heeft inmiddels zijn eerste goedgekeurde zoon; Wylster 463, die heeft bewezen, net zoals zijn vader, zeer goed te zijn in het tuig.

Rindert is de verrichtingskampioen van 2002, bij het verrichtingsexamen kreeg Rindert als cijfers: Stap: 6.5 (2x), Draf: 8.6 (2x), Galop: 7.2 (2x), Rijproef: 8.3, Sledeproef: 6.7, S howproef: 9.0 en Werklust: 7.6., Totaal aantal punten: 83.5! Citaat Hengstenkeuringjury 2003: “Rindert is een “allround paard”.

Rindert is op de Hengstenkeuring vele malen bekroond met een 1ste premie.

Rindert is ZZ-licht dressuur.

Dekgeld: € 750,- excl.