Beart 411 Sport jongste Preferente hengst ooit én Paard van het Jaar 2014!

De 13 jaar en oudere hengsten spelen de laatste jaren geen ‘leuk-dat-ze-er-zijn-rol’ meer. Nu ze sinds 2012 ook weer deel uitmaken van het kampioenschap, staat er ook voor deze hengsten weer wat op het spel. Wij presenteerden in deze rubriek ons ‘koningspaard’ Beart 411SP. Prachtig om te horen dat wanneer Beart 411SP de piste betreedt er al horden fans op de tribune beginnen te juichen en dit alleen maar meer wordt wanneer hij door de baan draaft! Beart blijft imponeren door zijn fantastische model en zijn zeer sterke beweging. Hij liet zich weer zeer goed zien en mocht dan ook weer deelnemen aan de kampioenskeuring!

Afgelopen jaar is de inmiddels 15-jarige Beart 411 Preferent verklaard en is hiermee de jongst verklaarde Preferente hengst ooit binnen het KFPS-stamboek. Omdat de regels omtrent de preferent verklaring in 2014 zijn veranderd, kwam Beart toen nog niet voor het Preferentschap in aanmerking. Echter, de punten die voorheen behaald dienden te worden, had hij reeds op 14-jarige leeftijd al binnen!

Rond het middaguur vond voor ons een bijzonder moment plaats. Beart 411SP werd gehuldigd voor zijn Preferentverklaring. Tijdens de huldiging liepen er een aantal mooie nakomelingen van Beart mee die onder het zadel gepresenteerd werden. Prachtig om te zien, Beart trots kijkend in de piste met daaromheen drie van zijn vele top presterende nakomelingen in de sport.

Nadat de huldiging had plaatsgevonden verliet Beart de baan. Echter, dit niet voor lang. Het was tijd voor de bekendmaking van ‘Paard van het Jaar 2014’. En Beart 411SP is het geworden! Zowel de jury koos unaniem voor Beart, als ook de meeste publieksstemmen zijn naar hem gegaan. Mega trots en blij zijn we met deze ereprijs die door gedeputeerde Tineke Schokker werd uitgereikt. Opnieuw een bijzonder moment op deze mooie dag!

Bij deze willen wij de fokkers die Beart 411SP (meerdere malen) gekozen hebben als partner voor hun merrie(s) en de stemmers die gestemd hebben op Beart dan ook hartelijk bedanken voor het vertrouwen in Beart 411SP!