TYMEN 503

 
Afstamming: Tsjalle 454 x Harmen 424 x Sape 381
Geboortedatum: 2014
Stokmaat: 1.66 m
Rasnummer: 503
Titels: Sport

Tymen is een jeugdige, zeer rastypische en correct gebouwde hengst met veel uitstraling. De goed gevormde hals is lang en is verticaal gesteld, hij toont sterke verbindingen in de bovenlijn. Tymen heeft veel behang en is diepzwart van kleur. Het beenwerk is van goede kwaliteit.

Tymen komt uit de zeer goed fokkende, bekende Fjildsicht-lijn. Zijn vader is de sterk fokkende preferente Tsjalle 454. Moeder Esoca fan Fjildsicht is Kroon Sport en heeft 5 keer een 1e premie behaald op de keuring. Grootmoeder Hester fan Fjildsicht is Ster Pref. Prest. en is de moeder van Thorben 466. Daarvoor zitten Ster Preferente merries van Brandus 345 Sport Pref. en Jurjen 303.

Tymen heeft met succes het verrichtingsonderzoek doorlopen, hij heeft een goede zelfhouding, toont inzet en doet het werk met plezier. Tymen valt op door zijn goede bewegingstechniek en natuurlijke balans. De stap van Tymen is ruim en zuiver. De draf kenmerkt zich door balans en ruimte, waarbij het goed ondertredende achterbeen positief opvalt. De krachtige galop wordt bergop gesprongen, hij toont hierbij een goede zelfhouding.

Tymen wordt succesvol uitgebracht in de dressuur, hij heeft hierin al zeer mooie resultaten geboekt. Hij heeft het Sport predicaat behaalt en start inmiddels ZZ zwaar dressuur.

Tijdens de laatste 4 HK’s behaalde Tymen de 1e plaats in zijn groep en verdiende daarmee een uitnodiging voor de kampioenskeuring, in 2021 en 2022 liep hij mee tot de laatste 4. 

De nakomelingen van Tymen zijn luxe, hebben ras en uitstraling, ze bewegen opwaarts en hebben een krachtig achterbeengebruik. Het percentage 1e en 2e premie veulens is zeer hoog. Tijdens de hengstenkeuring zijn drie opvallende zonen van Tymen aangewezen voor de voorrijdagen.

 

Dekgeld € 950,- excl. btw 9% en eventuele verzendkosten