MEINTE 490

SPORT-ELITE

 
Afstamming: Beart 411 x Anton 343 x Jelmer 297
Geboortedatum: 2012
Stokmaat: 1.67 m
Rasnummer: 490
Titels: Sport – Elite

Meinte is een zeer luxe, rastypische hengst met veel behang en is diepzwart van kleur. Meinte valt op door zijn zeer goede bouw, hij is mooi opwaarts gebouwd en heeft een mooi gevormde hals. Meinte heeft zeer veel kwaliteit in het beenwerk.

De vader van Meinte is Beart 411, één van de jongst preferent verklaarde hengsten ooit binnen het KFPS. Beart blinkt al jaren uit in de fokkerij en was zelf meerdere malen Kampioen of reserve Kampioen van de hengstenkeuring.

De moeder van Meinte is de zeer sterk fokkende preferente merrie Boukje C, zij is een dochter van ras vererver Anton 343 pref. en heeft al 10 sternakomelingen gebracht en is dubbel preferent (kroonjuweel). Ze bracht in combinatie met Beart 8 sterwaardige nakomelingen, waaronder Meinte. Boukje C is door haar uitmuntende fokprestaties paard van het jaar 2021 geworden! Het gaat hier om stam 15, één van de betere stammen van het stamboek.

In het verrichtingsonderzoek toonde Meinte zich als een prima allrounder, hij beschikt over een goede en ruime stap. Zijn draf is mooi gedragen en krachtig met een opvallend snel achterbeen. De galop van Meinte is zeer goed, mooi gesprongen, met veel balans en straalt veel kracht uit.

In de sport presteert Meinte zeer opvallend in de dressuur, hij wordt uitgebracht in de Lichte Tour, dit heeft hem het Sport – Elite predicaat opgeleverd.

De nakomelingen van Meinte hebben ras, luxe en uitstraling, ze vallen op met hun ruime krachtige stap en draven met een krachtig achterbeen gebruik. Zowel op de keuringen, in de ABFP-testen en in de sport scoren zijn nakomelingen zeer goed! Zijn zoon Fedde vân de pôle doet het uitstekend in de dressuur, zo won hij de Pavo Fryso Bokaal dressuur voor 4 jarige en het K&PP kampioenschap voor 4 jarige dressuurpaarden.

Meinte is definitief goedgekeurd op zijn nakomelingen.

 

Dekgeld € 950,- excl. btw 9% en eventuele verzendkosten